mar 082019
 

Sveriges Schackförbund har skrivit ett treårigt sponsoravtal med advokatfirman Cederquist. Advokatfirmans Managing Partner Tone Myhre-Jensen och Ted Gemzell, ordförande i Sveriges Schackförbund, berättar mer om samarbetet. Foto: Cederquist och Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Hela pressmeddelandet.]

Sveriges Schackförbund har skrivit ett treårigt sponsoravtal med advokatfirman Cederquist. Sponsorskapet gäller Schack i skolan, och det ger en unik möjlighet för Sveriges Schackförbund att stärka det arbetet, menar ordföranden Ted Gemzell.

– Det är med stolthet, glädje och tillförsikt som Sveriges Schackförbund ser på samarbetet med Cederquist. Möjligheterna att fortsätta arbeta med schack i skolan för ett smartare Sverige stärks i och med detta.

Advokatfirman Cederquists Managing Partner Tone Myhre-Jensen säger så här om samarbetet:

– Vi är väldigt glada över att få vara med och stötta den här satsningen för schack i skolan. Genom Schack i skolan får fler barn möjlighet att utveckla sitt logiska analytiska tänkande och utveckla kompetenser som vi vet kommer vara värdefulla i morgondagens samhälle.

Schack har under de senaste tio åren fått en allt större plats i Sveriges skolor som ett pedagogiskt verktyg. I dag finns 1 200 skolschackklubbar runt om i Sverige, och så finns Sveriges schackförbunds flaggskepp ”Schackfyran” som lär 30 000 barn i årskurs 4 att spela schack varje år.