feb 262020
 

Regium var huvudsponsor till Banter Blitz cup på Chess.24. Foto: chess24.com

LÄS MER: [Är nya superbrädet en revolution eller bluff?]

Regium chess som på tisdagen startade sin kickstarter-kampanj för nya självspelande schackbrädet hade startat ett samarbete med Magnus Carlsen-ägda Chess 24.

Regium chess stod som officiell sponsor till en av Chess 24:s tävlingar, men nu avbryts det samarbetet efter anklagelser om att deras produkt ska vara en bluff:

På Chess 24:s sajt finns en artikel som varnar köpare för att hoppa på Kickstarter-kampanjen med Regium chess. Företagets kickstarter-kampanj startade på tisdagen, och har efter bara en dag dragit in 400 000 kronor.

Rubriken i chess 24-artikeln är: ”Regiums schackbräde – köpare, se upp!”. I artikeln står det att Chess 24 upprepade gånger försökt få ett möte med teamet bakom Regium chess för att få testa om brädet verkligen levererar det som produktvideon visar. Då det mötet inte kommit till stånd trots påtryckningar från Chess 24, väljer nu schacksajten att gå ut med denna artikel.

I artikeln höjs också tvivel om att vissa personer i företaget existerar i verkligheten. Chess 24 ska också ha kontaktat Kickstarter och varnat att produkten kan vara en bluff.