mar 022020
 

FIDE har valt att publicera en bild från Flightradar där man kan se Ding Lirens plan markerat som rött. Ding Liren landar på måndagseftermiddagen – och hinner precis klara av karantäntiden på 14 dagar före kandidatturneringen i Jekaterinburg den 16 mars. Foto: FIDE.com

Efter många Corona-turer sitter Ding Liren just nu på ett plan till Moskva, enligt FIDE:s twitterkonto. Han väntas landa klockan 13.45 svensk tid under måndagseftermiddagen, och kommer då precis att hinna sitta i 14 dagar i karantän innan kandidatturneringen startar i Jekaterinburg den 16 mars.

Enligt uppgifter till schack.se kommer nu detta hända för Ding Liren de närmaste dagarna:

Han kommer att föras till en ”dacha” i en förort till Moskva, där han kommer att befinna sig i 14 dagar. Ding Liren och hans kinesiska team kommer att få läkarassistans ända till dess det är dags att fara vidare till Jekaterinburg och kandidatturneringen den 16 mars.

Vidare skriver FIDE att den andra kinesen i kandidatturneringen, Wang Hao, kommer att resa som planerat. Han har varit i Japan senaste tiden, och inte befunnit sig i Kina de senaste fyra veckorna, vilket gör att han undantas från Rysslands nya karantänregler.