mar 282019
 

Wasa SK vann Superettan i fjol med bland andra Amin Bassem Alexej Sjirov och Pia Cramling i laget. Foto: Lars OA Hedlund

[LIVE] Fredag, kl 18.00: Elitserien, rond 7.

[LIVERESULTAT] Liveresultat i Elitserien & Superettan.

[LIVERESULTAT på söndag] Kvalet till Superettan.

I helgen avgörs det vilket lag som vinner Elitserien och tar över SM-titeln från Malmö AS då Elitseriesammandraget spelas i Malmö. Inför avslutningen är det fördel för nykomlingarna Wasa SK som har tagit 10 matchpoäng och leder med en poäng före SK Rockaden Sthlm och Lunds ASK.

Dessa tre lag möts alla inbördes i helgen och Elitserien är således långt ifrån avgjord. Och det finns ännu en klubb som kan vara med och hugga om segern.

För även Stockholms SS har möjlighet att ta hem segern, då man har 8 poäng på fjärde plats. Stockholms SS har dessutom det på pappret enklaste programmet då man mött samtliga tre topplagen.

I Superettan som även den har sammandrag i Malmö i helgen och där står kampen om de två Elitserieplatserna främst mellan Växjö SK, Burgsvik Alva SK, Upsala ASS och Kungstornet, med fördel för Växjö och Burgsvik Alva.

Dessutom väntar på söndagen ett spännande kval till Superettan med fyra lag inblandade. De är SS 4 Springare, SK Kamraterna, Skara SS och Örgryte SK. Här kan du följa kvalmatcherna.

En spännande schackhelg att vänta med andra ord. Schack.se kommer givetvis att rapportera dagligen från spelet.