feb 292020
 

Thomas Engqvists stod för enda partisegern i mötet Rockaden Stockholm–Västerås SK. Segern för Rockaden Stockholm innebär att laget är med och fightas om medaljerna. Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Ställningen i elitserien] [Ställningen i Superettan]

Precis som stormästaren Erik Blomqvist förutspådde blev elitseriemötet Rockaden Stockholm–Västerås SK en jämn och tät historia.

Alla de första sju borden slutade med remi, men på det åttonde och sista vann Thomas Engvist mot Erik Norberg och ordnade segern till Rockaden Stockholm med knappa 4,5–3,5.

Segern innebär att Rockaden Stockholm nu är ny trea i elitserien, två poäng efter ledarna Stockholms Schacksällskap och Lunds ASK. På samma poäng som Rockaden Stockholm ligger Växjö SK.

Elitserien avgörs i ett sammandrag i Växjö 27–29 mars, då de tre sista ronderna spelas.

Så här spelar de fyra topplagen i sammandraget.

27 mars:
Rockaden Stockholm–Wasa SK, Lunds ASK–Stockholms Schacksällskap, Växjö SK–Farsta SK.
28 mars:
Wasa SK–Lunds ASK, Stockholms Schacksällskap–Rockaden Stockholm, Burgsvik Alva Sk–Växjö SK.
29 mars:
Rockaden Stockholm–Lunds ASK, Växjö SK–Stockholms Schacksällskap.

Som synes är alla fyra topplag inblandade i de två toppmatcherna i den allra sista omgången. En spännande helg som alltså rivstartar på fredagskvällen med seriefinalen Lunds ASK–Stockholms Schacksällskap.

På lördagen fick Superettan en ny serieledare i form av Kungstornet som besegrade Kristallen med klara 6–2.

Superettan avgörs också under sammandraget i Växjö med de tre slutronderna, men innan dess väntar en hängmatch mellan Rockaden Umeå och Upsala ASS på söndagen. Båda lagen har fyra poäng, och är två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.