feb 262020
 

Zhao Xue kan inte lämna Kina på grund av Coronaviruset, och har tvingats tacka nej till damernas GP-turnering som startar den 1 mars i Lausanne. Foto: FIDE.com

LÄS MER: [Ding Lirens problem inför kandidatturneringen]

Zhao Xue, ett av Kinas hopp i damernas Grand Prix-serie, har tvingats tacka nej till deltävlingen i Lausanne där också Pia Cramling spelar. Anledningen: Zhao Xue kan inte lämna landet på grund av Coronaviruset.

Däremot kommer hennes landsmaninna, världsmästaren Ju Wenjun, vara med. Hon hann lämna Kina och delta i Cairns Cup i St Louis för ett par veckor sedan när restriktionerna för resor inte var lika hårda i Kina. Ju Wenjun har efter St Louis-turneringen varit på resande fot fram till Lausanne-tävlingen som börjar den 1 mars.

Zhansaya Abdumalik (2471), Kazahkstan kommer att ersätta Zhao Xue.

Inför herrarnas kandidatturnering i ryska Jekaterinburg var det ett tag oklart om världstrean Ding Liren skulle kunna resa från Kina. Men enligt ett uttalande från FIDE ska Ding Liren och hans team ha ett sportvisum som ska säkerställa att han kan resa till Ryssland och vara med och slåss om en plats i kommande VM-matchen mot Magnus Carlsen.