mar 012020
 

Jung Min Seo med prisbukett från i fjol är klar för stormästargruppen i Stockholm Chess Challenge 2020. Här flankeras han av Stockholms schacksällskaps ordförande Ted Gemzell. Data Respons Åsa Grübb-Weinberg och Schackakademiens sponsoransvarige Tony Apéria. Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Inbjudan Stockholm Chess Challenge 2020]

Den 13–18 juni spelas den femte upplagan av Stockholm Chess Challenge – en turnering skräddarsydd för unga talanger inom svenskt schack. Liksom tidigare är Data Respons sponsor, vilket borgar för ett starkt internationellt startfält med chans till normer.

Detta år har arrangörerna Stockholms schackförbund och Stockholms schacksällskap samt partnern Schackakademien ändrat upplägg. Det blir dels en Berger-turnering med chans till stormästarnorm och där spelare får specialinbjudningar, dels en IM-turnering med chans till IM-norm.

Spelare födda 1995 eller senare och med rating över 2000 är välkomna att spela, och inbjudan finns att läsa här.

I stormästargruppen har juniorerna Jung Min Seo och Hampus Sörensen redan tackat ja bland de specialinbjudna. Av stormästare är ukrainaren Volodymyr Vetosjko klar.

Till IM-turneringen är spelare över 2000 i ELO-rating välkomna att anmäla sig. Arrangörernas ambition är att bjuda in IM-spelare så att spelarna har chansen att ta en IM-norm.