Börja spela på nätet

 

Här kan du prova på att spela direkt mot vår dator här nedan. Välj svårighetsgrad och sätt igång! Du kan också spela utifrån en valfri ställning. Klicka i så fall på ”Editera Ställningen”.

Vill du börja spela i klubb? Alla kan börja spela schack, oavsett ålder. Här är en snabbguide till vuxna, barn, föräldrar, pedagoger och pensionärer. Klicka här för en snabbguide.

SPELA ONLINE. Här kan du spela online mot motståndare från hela världen. Tryck på 5 min för ett blixtparti, och vill du spela med annan betänketid kan du klicka på more. Du kan också skapa ett konto på Playchess. Det är gratis.

HITTA EN SCHACKKLUBB NÄRA DIG. Tyckte du att det var kul att spela mot vår schackdator men vill lära dig mer om schack av andra spelare i närheten av där du bor? Hitta en schackklubb nära dig här.

Är du osäker på schackreglerna eller vill träna schack med dina barn så finns studiematerial här.

För skolbarn, föräldrar och pedagoger:
SCHACKKLUBB I SKOLAN: Vill ni starta schackverksamhet på skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund. Genom vårt skolklubbsprojekt erbjuder vi utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack, till exempel 20 stycken schackspel. Och allt är gratis så länge ni startar en schackklubb.
[LÄS MER] Skolschack.
[INTRESSERAD?] Kontakta Sveriges schackförbunds kansli på kansliet@schack.se eller tel: 011-10 74 20.

För skolbarn och pedagoger i årskurs 4:
SCHACKFYRAN är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Det är viktigare för klassen att få med många än att några få är duktiga schackspelare.
[LÄS MER] Schackfyran.
[INTRESSERAD?] Kontaktpersoner för alla distrikt i Sverige finns här. Du kan också kontakta Sveriges schackförbunds kansli på kansliet@schack.se eller tel: 011-10 74 20 så får du hjälp att komma i kontakt med rätt person.

PENSIONÄRSSCHACK. I större städer börjar också schack för pensionärer växa rejält med schackträffar på dagtid. Stockholm har ett rikt utbud på sin sida för seniorschack.

LÄR DIG ÄNNU MER. Vill du lära dig mer hur schackproffs tänker och få förklarat varför världsmästaren Magnus Carlsen spelar som han gör? Se Sveriges talangfulle Internationalla Mästare Martin Lokanders analyser här.

Vill du spela på nätet mot schackspelare från hela världen rekommenderar vi Playchess. Du kan köpa Playchess-medlemskap till rabatterat pris hos Sveriges Schackförbund. Läs mer om erbjudandet och beställ i vår butik!

Gratissajter
Chess.com

FICS
schackOnline

Die Liste der Online Casinos fur jeden Spieler. Beste Zahlungsmethoden und Boni