mar 042020
 

Polina Otto och Albin Ringstad har anställts på Sveriges schackförbunds kansli.

Albin Ringstad, 30, och Polina Otto, snart 20, har anställts till Sveriges schackförbunds kansli.

Polina Otto blir eventansvarig med ambitionen att hon ska skapa nya möten och öppna upp dörrar till sponsorsamarbeten.

I rollen som koordinator kommer Albin Ringstad stegvis att ta över många av Kent Vänmans arbetsuppgifter – schackfyran, schack i skolan och medlemsservice. Och skulle någon av er läsare känna igen Albins namn och ansikte från någon annanstans så är ni inte fel ute. Han är just nu aktuell i en serie i SVT.

Albin Ringstad är med i sjätte säsongen av ”Gift vid första ögonkastet” – men den serien är förinspelad så han har all tid i världen att sätta igång med sitt nya arbete på SSF:s kansli från den 1 april. Tjänsten är på 100 procent.

Fredrik Lindgren – generalsekreterare i Sveriges Schackförbund. Foto: Lars OA Hedlund

SSF:s generalsekreterare Fredrik Lindgren säger det här om Albin Ringstad:

– Albin är en 30 år gammal lugn, trygg, social och väldigt intelligent man som drivs av att jobba för en större sak. I vårt fall är det arbetet med att göra Sverige smartare som triggar honom. Han är välutbildad med bland annat en masterexamen i communication for development.

– Förutom gedigna studier och diverse ideella engagemang som fundraiser för Läkare utan gränser har han bland annat arbetat med Skolval 2019.

– Han kommer främst arbeta med Schackfyran, skolschack och medlemsservice. Jag räknar med att han kommer bli en stabiliserande kraft på kansliet för de som arbetar med medlemsservice. Vilket behövs när vi nu växlar upp med många fler skolklubbar under året och kommer exponera oss mer.

För minnesgoda ringer det en klocka när man hör Polinas förnamn. För tio år sedan tillhörde hon tjejeliten i schack, och vann flick-SM 2010 och deltog i ungdoms-VM 2010 och 2012.

Nu är hon 20 år och kommer att gå in på halvtid som eventansvarig, och skapa nya möjligheter till sponsorsamarbeten.

Till schack.se säger hon:

– Jag är riktigt taggad inför en ny tid för svenskt schack. Jag ser fram emot att komma in i min nya tjänst med en annorlunda energi som ska ta Sverige med storm på hur man ser på schack. Nu ska schack synliggöras som coolt! Flera ska testa på schack och jag vill se flera tjejer inspireras till att spela.

SSF:s generalsekreterare Fredrik Lindgren säger så här om Polina Otto:

– Polina är precis den friska fläkt vi behöver få in på kansliet och i svenskt schack. Hon har den energi, idéer och engagemang som behövs för att ta svenskt schack till nästa nivå. Trots sin unga ålder har hon drivit eget företag i tre år under namnet Carrus Network med just event och nätverkande som verksamhetsgren. Hon är som klippt och skuren för rollen som eventansvarig. Hon kommer bli vår nya förgrundsfigur som kommer öppna upp nya dörrar till spännande sponsorsamarbeten.

– Hennes roll kommer vara att skapa det mervärde vi i dag saknar genom att förändra bilden av vad Sveriges schackförbund är, och förhoppningsvis vara en viktig kraft för att få till nya spännande samarbetspartners.

– Polina är tänkt att tillträda den 16 mars på 50 procent. Hon är tänkt att vara självfinansierad med de nya intäkter hon förhoppningsvis genererar. Hon kommer samverka med mig, Niklas Sidmar och Albin Ringstad i att skapa det där lilla extra vi i dag kan sakna runt våra tävlingar och evenemang.