feb 292020
 

Sweden Wasabis möter schackkanoner på måndag. Foto: Lars OA Hedlund

[LIVE] MÅNDAG, KL 19.30: Sweden Wasabis–Chessbrahs

Det är inte varje dag ett svenskt lag får möta de riktiga världsstjärnorna i en lagmatch. Men på måndag kommer det att ske när Sweden Wasabis tar sig an Kanadas Chessbrahs i första slutspelsomgången i Pro chess league. Onlineligan ger ett svenskt lag helt andra möjligheter att möta världsspelare, och Chessbrahs blir inget undantag.

Dessutom kommer matchen att samsändas i Lettland på Sports TV net. Pro chess league-kvalet med Sweden Wasabis har skapat rubriker i landet.

Nu är lagen offentliggjorda och kanadensiska laget ställer upp med idel kanoner:

Eller vad sägs om den här kvartetten: Alexanders Grisjtjuk (2777), Anish Giri (2769), Alireza Firouzja (2723) och Ivan Saric (2651).

Svenska lagets två trumfkort blir Bassem Amin och Nils Grandelius – lagets på papperet bästa spelare i årets säsong. De övriga två spelarna i Sweden Wasabis blir Ferdinand Hellers och Nikita Meshkovs som denna helg spelar blixt- och snabbschacksturnering i Riga.

Och just i Riga kommer Sweden Wasabis att spelas inför livepublik den här gången. Lagets kapten Birger Wenzel berättar om stort medialt intresse för matchen i Lettland – och lettiska Sports TV Net kommer att samsända matchen.

Så här såg det ut i landets nästa största nyhetssajt i veckan:

Sports TV Net i Lettland.

För Sweden Wasabis är det bara en sak som gäller på måndagen: Vinna eller försvinna. Segraren i första slutspelsomgången går till kvartsfinal. Förloraren får slicka såren till nästa säsong av Pro chess league.